Search

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. Czytaj więcej…

Zrozumiałem

Pliki Cookies (ciasteczka) – informacje dotyczące urządzenia końcowego

Strona internetowa Krajowego Ośrodka Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej może zbierać i analizować informacje nieosobowe dotyczące nazwy przeglądarki, typu komputera i technicznych informacji o użytkownikach, systemu operacyjnego oraz inne podobne informacje. Krajowy Ośrodek Wspierania Edukacji Zawodowej i Ustawicznej może zbierać ciasteczka zawierające ww. informacje. Informacje przechowywane są jedynie w celu ułatwienia korzystania ze strony internetowej, w celu szybkiej autoryzacji użytkowników i ulepszenia mechanizmu funkcjonowania strony.

Zgodnie z art. 173 ust. 1 pkt 2 w zw. z art. 173 ust. 2 Prawa telekomunikacyjnego, jeśli nie chcesz, aby ciasteczka były zapisywane w pamięci Twojego komputera, powinieneś w odpowiedni sposób zmodyfikować ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Konfiguracja, która dopuszcza używanie ciasteczek oznacza, że wyrażasz na powyższe zgodę.

Województwo Mazowieckie

4 edycja Ogólnopolskiego Konkursu Sztuki Barmańskiej MONIN Cup Junior

W dniu 1.12.2016 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. S. Bergera w Warszawie odbyła się 4 edycja Ogólnopolskiego Konkursu Sztuki Barmańskiej MONIN Cup Junior. W konkursie wzięło udział 28 uczniów ze szkół z całej Polski. Wybrani reprezentanci ze szkół gastronomicznych zmierzyli się ze sobą w kategorii „long drink” tworząc koktajle bezalkoholowe z wykorzystaniem produktów MONIN. Konkurs składał się z dwóch etapów – półfinału, w którym uczestnicy przystępowali do blind testu i wykonywali kompozycję drinka bezalkoholowego według własnej receptury oraz ścisłego finału, podczas którego 8 najlepszych zawodników musiało wykonać cocktail techniką blenderowania.

Zwycięzcy otrzymali indywidualne puchary i cenne nagrody jak również nagrody dla swojej szkoły.

Pierwsze miejsce zajęła Kamila Sikora z Zespołu Szkół im. Juliana Tuwima w Bielsku Białej, drugie miejsce zajęła Ewelina Józefczyk z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju a trzecie miejsce zajęła Magdalena Kołodziej z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Żywcu.

Monin Cup Junior Poland 2016 jest jedynym tego typu konkursem barmańskim dla młodzieży w Polsce. Dzięki rosnącej popularności i wysokiemu prestiżu zwiększa się również zaangażowanie uczniów szkół gastronomicznych oraz ich nauczycieli, co ma bezpośrednie przełożenie na tworzenie silnej i pozytywnej więzi z  przedstawicielami biznesu wspierającymi konkurs. Jest to inwestycja w edukację i rozwój młodych przyszłych profesjonalistów, którzy „za chwilę” wejdą na rynek pracy..

Wydarzenie ma na celu także promowanie marki MONIN, która jest obecnie uznawana  za numer jeden na świecie na rynku syropów klasy Premium, likierów, sosów aromatycznych oraz puree owocowych. To zasługa ponad 100 letniego doświadczenia oraz bogatej oferty – ponad 150 smaków sprzedawanych w 144 krajach na świecie. Do produkcji wyrobów MONIN wybierane są wyłącznie wyselekcjonowane i najlepsze owoce, kwiaty, przyprawy, orzechy i nie tylko. To sprawia, że powstają zawsze wyjątkowej jakości produkty o niepowtarzalnym smaku, kolorze i zapachu . 

Podczas konkursu uczestnicy, ich opiekunowie, goście i społeczność szkolna miała okazję wziąć udział w pokazie Vitamixu.

Kolejna edycja konkursu, która odbędzie się 7 grudnia 2017 r. Zapraszamy.

 

tn DSC 0579 1